Choosing the right CISA course is the single most important decision you will make on your journey towards becoming a Certified Information Systems Auditor.

Ќе биде трошење безброј часови учат со тоа, па тоа е од клучно значење да се најде еден кој најдобро одговара на вашиот стил на учење.

Значи тука е добра вест – I have personally tested and demoed the most popular online CISA prep courses on the market so you don’t have to! Во споредба табелата подолу ќе ви помогне да дознаам кој најдобро одговара на вашите потреби.

Обелоденување: Ве молиме имајте предвид дека некои од линковите подолу се приклучат линкови, и без дополнителни трошоци за вас, Ќе заработите упатување надомест, ако одлучат да инвестираат во текот наведени подолу. Ве молиме користете само моите линкови ако сметаш дека сум ви помогна во вашата одлука преглед разбира.

2017 Best CISA Courses + Попусти & споредбите

CISA
Курсеви
Best CISA Prep courseBest CISA Exam Prep Courses CISA испит првично се разбираExamMatrix CISA испит првично се разбира Best Certified Information Systems Auditor Prep Course
Рангови

#1

#2

#3

#4

#5

ОПШТА
РЕЈТИНГ
КОМПАНИЈАТАCISA SuperReviewGryfin CISA Prep CourseSimpliLearn CISA CourseCISA ExamMatrixCISA ExamPractice
ЦЕНА$600 $449
Get Coupon
$347 $267 Прикажи купони$599 $450
Прикажи купони
$349 $244
Прикажи купони
$599 $499
добиете попуст
Вариант
ПРАШАЊА
900+1,650+791,500+N / A
Пракса испити4 Целосна симулација
Испити
неограничен5 Целосна симулација
Испити
неограниченN / A
Видео предавања30-40 ЧасаN / A27 ЧасаN / A15 Часа
ПРИСТАП НА ПРЕДМЕТОТ6 Месеци12 Месеци6 Месеци12 Месеци6 Месеци
ГАРАНЦИИ6 Месец Продолжување
Ако не го положат
Помине или враќање3 Ден Пари-
Гаранција
100% помине гаранцијаНиту еден
КУРС АЖУРИРАЊАСекој 6 месециcrossIconcrossIcon
СЕРТИФИКАТ
& 40+ ЦПЕ КРЕДИТИ
crossIconcrossIcon
ИНСТРУКТОР
Имеил подршка
crossIconcrossIconcrossIconcrossIcon
ИНСТРУКТОР
Поддршка Телефон
crossIconcrossIconcrossIconcrossIcon
Бесплатни демоОбидете се сега!
Прочитајте го целиот
АНАЛИЗА
Прочитајте го целиот прегледПрочитајте го целиот прегледПрочитајте го целиот прегледПрочитајте го целиот прегледПрочитајте го целиот преглед
За почетокЗапочнете сегаЗапочнете сегаЗапочнете сегаЗапочнете сегаЗапочнете сега

1. SuperReview CISA Study Materials

 Certified Information Systems Auditor Prep Course

Вкупен пласман:

Up-to-date содржина: Нивната содржина на курсот се ажурира двапати годишно за да го вклучите најновите содржина во согласност со најновите испит целите ISACA е. Ова е многу важна карактеристика за испит првично се разбира да се има и да се осигури дека ќе бидат соодветно подготвени за најновата верзија на испитот. Меѓу обновено содржина лежи врз 900 пракса прашања и 4 сеопфатна испити.
Бесплатни демо: Уверение за информатичка безбедност е толку убеден во своите разбира дека тие ги споделите со студентите ја обидат бесплатно. Вие само може да кликнете на “Преглед Сега” копче на страната на курсот и тоа ќе ве однесе право на целосно интерактивни SuperReview. Вие ќе бидете во можност да ги слушаат предавања изберете па дури и да оцените (квизови) кои следат.
Заработи ЦПЕ Кредитни: Откако некој ќе стане сертифициран Информатички системи за ревизор, тие ќе треба да се заработи 40 ЦПЕ кредити секоја година да се одржи своите сертификација; на овој курс може да се смета кон сите 40 кредити. Тоа е флексибилна и достапни онлајн решение.
Студент поддршка: Студентите се обезбедени со лична поддршка од курсот автор Ален Кил и по телефон и преку е-маил. Не се случува секој ден ќе се најде поддршка инструктор по телефон и на толку голема цена. Корисно е да се биде во можност да поставуваат прашања на искусен индустрија професионалец.
Гаранција: Ако ги купите на сите инклузивно SuperReview и не го положи испитот во рок од 6 месеци, тие ќе ви овозможи пристап до истата обука, без доплата. Нема пари-гаранција за враќање со курсот, но добива да заземе курс, без дополнителни трошоци може да бидат доста корисни. Студентите ќе треба да се обезбеди соодветна известување за испит неуспех и да се исполнат одредени услови за да се квалификува за гаранција.

Оди на CISA SUPERREVIEW

2. Gryfin CISA Course

 Best Certified Information Systems Auditor Study Materials

Вкупен пласман:

Прашање банка: The Gryfin CISA Prep Course has a large question bank of over 1,600+ пракса прашања. Пракса прашања се важни во подготовките за само за било кој испит, како тие ви даде чувство за тоа што да се очекува на тестот ден. Кога се комбинираат со соодветна настава и учење, голем прашање банка може да бидат доста корисни.
Пристап се разбира: Им се дава на студентите 12 месеци на интернет пристап до овој курс, што е повеќе од други врвни курсеви CISA. За сите оние кои планираат да студираат во текот на долг временски период, тоа може да биде многу од корист, но за некои тоа може да биде изговор за одложување на нивните напори за студирање.
Нема видео предавања: Ако сте во потрага за целосно сеопфатен курс со двете видео настава и пракса, тогаш можеби ќе сакате да се погледне на друго место. Додека овој курс ги вклучува сеопфатна книга, тоа не мора видео настава или објаснување кои некои студенти да најдат доста вредни.
Нема поддршка ловење: Банка на прашањето не се обезбеди објаснувања; сепак, не постојат инструктори и тоа може да биде тешко да се најде познат експерт што може да се осврнам на тешко прашање.

GO TO GRYFIN CISA COURSE

3. SimpliLearn CISA Study Materials

 Сертифициран Информатички системи за ревизор CISA тест првично

Вкупен пласман:

Пари-гаранција за враќање на: SimpliLearn има целосна гаранција за враќање на парите за нивните CISA курсот. Тие им овозможуваат на студентите 3 дена за да го пробате на курсот и да бидете сигурни дека тие се задоволни. Доколку студентот не е задоволен од текот и не се пристапи повеќе од 50% на содржината тие може да бара враќање на средствата (не заборавајте да ги видите сите детали на гаранцијата на нивниот сајт).
Онлајн учење содржина: Курс е комбинација на SimpliLearn CISA 27 часа на аудио / визуелни часови со 79 “проверка на знаење” Квиз прашања во текот на. Ова помага да се зајакне што учениците го научиле во текот на обуката. Тие исто така обезбедуваат 5 целосна CISA Симулација Испити подобро да се подготват за корисниците на вистински тест.
Пракса Прашања: Кои имаат прашања во текот на видео предавања е голема функција; сепак, на овој курс ќе имаат корист од тоа да имаат повеќе “проверка на знаење” Вид на прашања. Има мал квиз или пракса испит по секој дел ќе биде многу корисна.

ОДИ НА SIMPLILEARN CISA

4. ExamMatrix CISA Prep Course

ExamMatrix CISA Exam првично училиште

Вкупен пласман:

Адаптивно учење: The Exam Matrix CISA Course has what they call “адаптивни учење”. Beyond the marketing hype what that really means is you get to focus on the questions that you have trouble with and pass faster. It’s personalized learning at it’s best and definitely something you want to consider when choosing a CISA prep course.
Помине или враќање: While you’ll never get back all the time you invested in studying, if you fail you’ll at least get your money back. Passing requires demonstrating a competence in all six areas during the four-hour, 200 multiple-choice question exam. A minimum score of 450 demonstrates a consistent standard of knowledge.
Outdated Dashboard: The Exam Matrix test prep platform is a bit dated to say the least. There’s definitely prettier options out there, but the features of the other courses are all there and that’s truly what matters.

GO TO EXAM MATRIX CISA PREP COURSE

5. ExamPractice CISA Study Materials

Best CISA Exam Prep

Вкупен пласман:

Авто-интензивна курс: Овој курс обезбедува иднина ревизија и безбедносни експерти со ресурси за да го положат испитот CISA, и тоа го прави со помош на веб-базирана програма. Со пристап до 15+ часа интерактивна обука за 180 дена, ќе имаат доволно време да се подготви и ги користат овие првично материјали на вашиот сопственото време.
вклучени содржина: Овој курс доаѓа со еден тон на големи ресурси да ви помогне да помине. Без разлика дали тоа е CISA работна книга или глава квизови на CISA, има многу сеопфатна материјалот што доаѓа со оваа програма за сите на исклучително пристапна цена.
презентација: Иако има многу голема информации и солидна ресурси кои го придружуваат оваа содржина, презентацијата не е идеален. Тоа не е крајно возбудлив курсот, која може да биде тешко за оние од вас кои им треба помош фокусирање и останување на патеката. Иако тоа не е без вредност, ако ви треба возбудлив видео курс, ова не е вашиот идеален партнер.
пракса: Овој курс има еден тон на големи можности и уби на различни типови на содржина. Меѓутоа, таму не е многу во начинот на пракса испити и дополнителни начини да се оди во текот на одредени видови прашање. Иако постојат квизови по секоја секција, нема симулација на работа.

GO TO CISA COURSE BOOTCAMP

CISA курсеви & Certification

Thinking about getting the CISA Certification? Chances are you’ve done the research on the CISA certification process. But what’s next on the agenda?

These tips for CISA certification are intended to help you make your next moves carefully. Keep reading to find out how best tackle this unique exam, dos and don’ts to pass the first time, and important points to use along your journey!

Why get a CISA Certification?

The world of information security auditing is growing at exponential rates. Demand for information security auditors has increased year after year.With all the recent changes in IT and business in general, the scope for CISA certified professionals has increased. These changes and more are encouraging a host of new security professionals to take up the CISA exam.

Many large financial institutions and banks across the world have started hiring CISA certified candidates to ensure the most effective security assessments. This bears great news for those of us who are certified as salaries and benefits are rising across the board.

How difficult is the CISA Exam?

We’re not kidding when we say the CISA exam is one of the toughest around. It’s even notorious for a less than stellar pass-rates. While the ISACA, (the officials administering the exam) have stopped publishing information about pass-rates in recent years, feedback suggests that less than half of candidates pass. After all the weekends and time you put into studying that’s the last thing you want to do is fail the CISA.

Топ 3 Reasons You Could Fail The CISA Exam

  1. Questions are subjective and sometimes ambiguous or vague.
  2. The focus is on memorization and rote learning.
  3. The CISA is not a vendor specific test.

How to study for the CISA Exam?

These are the most important tips to keep in mind when preparing for the CISA exam.

1. Become An Accountant

The CISA focuses on real world applications, so being an expert exam taker won’t help you here. You’ll need to sharpen you IT auditing and accounting skills or else.

2. Read The Most Important CISA Study Materials

You’ll have a love-hate relationship with the CRM from the ISACA. It’s not exactly exciting but it’s a comprehensive guide for all candidates. The CRM has the details you need related to the exam plus defines the roles and responsibilities of IS auditors. It’s a must have study guide for all CISA exam takers and you better read it more than a couple times if you want to pass.

3. CISA Study Planner

Planning your study time will be crucial to your success. If you work full-time you’ll need at least a few months to prepare. Set aside at least 1-2 hours a night to to sit down and cram.

Recommended CISA Study Times

  • 35% on the manual
  • 20% on coaching
  • 45% on simulations/practice tests

4. Use The Free CISA Study Materials

The ISACA has a lot of what you need to get started.

5. Practical Information Security Audit Experience

You’ll want to make friends and get acquainted with IT Security processes ASAP. Getting hands on experience will definitely he helpful in your journey to becoming certified. Information security audits are different from financial and resource audits so you’ll need to have a good idea of the business processes required. Seek out other CISA professionals on Linkedin or other social media sites to help familiarize yourself with the roles and responsibilities. Better yet they may be able to provide you with even more tips or tricks.

6. CISA курсеви

There are many great choices when it comes to CISA prep courses. They are typically offered online or live online. Each concept has it’s own pros and cons. If you want to pass then you’ll definitely want to pick at least one even above and beyond the free CISA study materials available across the web. The best CISA courses include practice exams, video lectures, lot’s of MCQ’s and instructor support.

Although the CISA isn’t easy, with proper planning, determination, and the right guidance, clearing the exam on your 1st try is definitely possible. If you’ve followed the tips and tricks presented in this article and created a study-plan customized to you and your unique needs, passing the exam is almost a given.

What Are The Best CISA Courses 2017?

РангиранCISA CourseЦена
1.CISA Супер Преглед$449.95
2.CISSP ExamPractice$499
3.Gryfina CISA Преглед$267
4.Exam Matrix CISA$244
5.Ed2Go CISA Review $1,395
6.Simplilearn CISA$450
Резиме
преглед Датум
Ревидирани точка
Best CISA Courses
автор Евалуација
51ѕвезда1ѕвезда1ѕвезда1ѕвезда1ѕвезда

Поврзани Мислења