Најдобрите CISSP проучување Материјали

CISSP онлајн курсеви за обука

Во потрага по совршен CISSP наставни материјали може да биде еден од најважните одлуки да се направи на вашиот пат кон тоа да стане професионален сертифициран Информатички системи за безбедност.

Разликата помеѓу ефикасно донесување или не на CISSP испит зависи од тоа колку добро вашиот наставни материјали се координираат со вашиот стил на учење и schedule.You ќе се трошат безброј часови го студираат, па тоа е од клучно значење да се најде еден кој најдобро одговара на вашиот стил на учење. Со користење на погрешна првично се разбира може да предизвика да се резултат помал и да не ги вашите испит, да ве чини месеци од време студија и дополнителни такси за испити. Здроби е тука да бидете сигурни дека тоа не се случи!

So here’s the great news – we have personally tested and demoed online the CISSP study materials below so you don’t have to. Табелата за споредба подолу ќе ви овозможи да се направи смисла на кој најдобро одговара на вашите барања.

CISSP Study Materials Discounts & споредбите

CISSP курсеви CISSP проучување Материјали Најдобар курс CISSP тест првично Најдобрите CISSP Преглед разбира Топ CISSP тест првично се разбира
Рангови

#1

#2

#3

#4

#5

Вкупен пласман
ИНТЕРНЕТ Simplilearn CISSP Дипломиран X CISSP CISSP ExamPractice Господар на Проектот CISSP трансцендирање CISSP
ЦЕНА $2,899 $2,320
Прикажи купони
$489 $391
Прикажи купони
$699 $499
добиете попуст
$335 $399
Пракса Прашања 1,250 1,500 N / A N / A 949
Видео лекции 32 Часа 50+ Часа 35+ Часа 10+ Часа 23 Часа
ЦПЕ кредити понудени 35 CPEs / 30 PDUs 35 CPEs 32 CPEs 30 CPEs Ниту еден
ФОРМАТ онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука
ГАРАНЦИЈА 3 Ден Пари-гаранција за враќање на 30 Ден Пари-гаранција за враќање на Ниту еден 30 Ден Пари-гаранција за враќање на На пракса испит Софтвер Само
Бесплатни демо YesMark YesMark YesMark YesMark Пракса испит софтвер демо
Целосна должина пракса испити YesMark YesMark 10 Квизови YesMark
НАПРЕДОК ТРАГАЊЕ YesMark YesMark YesMark YesMark
Мобилни пријателски YesMark YesMark
ТЕЛЕФОН / имеил подршка Да, Плус разговор во секое време 24/5! YesMark YesMark
Онлајн пристап 6 Месеци 6 Месеци 6 Месеци 12 Месеци 12 Месеци
За почеток Започнете сега Започнете сега Започнете сега Започнете сега Започнете сега

1. SimpliLearn CISSP Study Materials

Најдобрите првично курсеви CISSP испит

Вкупен пласман:

Пари-гаранција за враќање на: SimpliLearn offer full money-back guarantee for their CISSP Online Course. Тие им овозможуваат на студентите 3 дена демо за тестирање на курсот и да се осигура дека тие се добро задоволен од тоа. Ако некој ги најде на курсот да биде на незадоволително ниво и се уште не се достапни повеќе од 50% на содржината тие можат да поднесат барање за враќање на средствата.
Симулација Испити: This training comes with 5 CISSP Симулација Испити. Each exam exam of 250 questions and ultimately summing up a total of 1,250 онлајн прашања. The exams are meant to simulate the real CISSP Exam and will allow the student to evaluate different areas of study.
ЦПЕ Кредити: CISSP SimpliLearn е се брои кон вашиот 35 Континуирано професионално образование (ЦПЕ) Кредити или 30 Професионален развој единици (PDUs). This training can be an incredible approach to keep up with your ongoing professional education requirements.

ОДАТ НА SIMPLILEARN CISSP

https://youtu.be/LDNr77sgK2Q

 

2. Graduate X CISSP Study Materials

Вкупен пласман:

 

Во-длабочината на видео лекции: Со повеќе 330 regularly updated videos explaining all the key topics in minor details. Најдобро од сè нивната платформа е направен мобилен 1. This gives the you flexibility of time and location.
неспоредлив вредност: GraduateX price tag is quiet reasonable as compared to SimiliLearn. Додека другите конкуренти чини илјадници тие се помалку од половина, а на нивните студентите солидна 30 ден пари гаранција за враќање. If someone finds the course to be unsatisfactory they can request for a refund.
(ИТЗ)2 одобрени & ЦПЕ Кредити: Многу малку CISSP курсеви се всушност одобрени. Ова е голема предност што други предмети не се направи уште понуда. CISSP GraduateX е се брои кон вашиот 35 Континуирано професионално образование (ЦПЕ) кредити. Оваа обука може да биде одличен начин да се задржи чекор со вашите тековни потреби професионално образование.
визуелно искуство: You’re going to get the best of what the web brings to the table with this item, as the visual design of the course is astounding. GraduateX прави одлична работа во презентирање на информации на едноставен начин, but still using advanced design tools to give you exactly what you need to master the test.

ОДАТ НА GRADUATEX CISSP

 

 

2. CISSP ExamPractice Study Materials

Сертифициран Информатички системи за безбедност Professional Exam првично училиште

Вкупен пласман:

флексибилни часови: The on-demand CISSP Boot Camp Course is taught by Shon Harris and David Miller through interactive lessons intended for your busy schedule. You have the choice to finish the programs all together, or return to training lessons as many times as you like.
Вклучено CPE Кредити: Кога ќе го заврши курсот за ревизија CISSP, исто така ќе имаат завршено 32 CPE кредити кои можат да се насочи кон други барања за вашата лиценца CISSP. You will be given a course certification to demonstrate the completion of the CPE credits.
Бесплатни демо: CISSP Exam Practice offers a free demo for you to try out the lessons. You should simply tap theCourse Demobutton on the CISSP course description page and you will have the permission to experiment with a few lessons.
видео за обука: This course offers you an incredible opportunity to simulate future workplaces and play out genuine situations with its unrivaled full-motion video training. With such broad choices in this regard, you’ll be set up for test in a matter of time, particularly given the considerable nature of instruction that accompanies each course.

Оди на CISSP EXAMPRACTICE

 

3. Господар на Проектот Академија CISSP

Топ CISSP тест првично се разбира

Вкупен пласман:

флексибилни часови: The on-demand CISSP Boot Camp Course is taught by Mohamed Atif a specialist and certified teacher with over 20 години искуство. Мохамед има долга листа на сертификати и голем целокупната критика студент.
Вклучено CPE Кредити: Кога ќе го заврши курсот за ревизија CISSP, исто така ќе имаат завршено 30 CPE кредити кои можат да се насочи кон други барања за вашата лиценца CISSP. You will be given a course certification to demonstrate the completion of the CPE credits.
Бесплатни демо: Master of Project Academy CISSP Exam Practice offers a free demo for you to try out the lessons. You should simply tap theCourse Demobutton on the CISSP course description page and you will have the permission to experiment with a few lessons.
Пари-гаранција за враќање на: MPA offers full money-back guarantee for their course. Тие им овозможуваат на студентите 3 дена демо за тестирање на курсот и да се осигура дека тие се добро задоволен од тоа. Ако некој ги најде на курсот да биде на незадоволително ниво и се уште не се достапни повеќе од 50% на содржината тие можат да поднесат барање за враќање на средствата.

ОДАТ НА ГОСПОДАРОТ НА ПРОЕКТОТ ACADEMY

4. трансцендирање CISSP

Слободен CISSP испит пракса

Вкупен пласман:

Студент поддршка: Студентите запишани во оваа е-учење разбира, ќе имаат пристап до експерт прашање живо предмет што може да одговори на прашања и да ви помогне на патот да CISSP сертификација. Имајќи експерт достапен е фантастичен функција, како што им овозможува CISSP кандидати да ја добијат корисни и прецизни одговори на нивните прашања.
Содржина на курсот: You can get more out of the Transcender eLearning course by consolidating it with their training exam program. Комбинирање на 2 делови на овој курс ќе ви дава 23 часови на настава, 949 пракса прашања, и 1,040 Флашкарти да се видат. The practice exam program comes of an additional $169 и ви овозможува да го прилагодите вашиот искуство преку преземање темпиран испити, изборот на која цели што би сакале да бидат тестирани на, and testing yourself with flashcards.
Бесплатни демо: They are so certain about their training exam program that they offer a free demo of it. Students will need to make a free account and allow pop-ups in their web program to get to the demo. The demo allows the students to get a smart thought of how Transcender’s CISSP practice exams work.
Флексибилност: Having various examination choices with long term access makes the Transcender CISSP training an incredible and flexible choice for a wide range of students.

Оди на трансцендирање CISSP

 


CISSP сертификација Совети & трикови

The consistently changing digital universe of information technology is developing at a colossal pace. The reliance of governments, business and individuals on the IT framework has made it an alluring jackpot for criminals. Цената на сајбер-напади, vandalism and hacking have fetched organizations billions. Most recent wanna-cry attack has already exposed several vulnerabilities.

One of the reason for failed security measures that surrender in front of advance threats is the incompetency of information security professionals. ИТ безбедност вообичаено се смета за работа на професионалци високо технолошки експерт за кодирање, скриптирање, но не со бизнис acumen. Тоа резултираше со напорите кои не се во согласност со бизнис цели и цели.

Many certifications are available in market that accredit the expertise of information security professionals. The certifications help potential selection representatives and market as a whole to check the information security expertise of an expert. In the ocean of increasing certifications Certified Information System Security Professional (CISSP) rose as the best quality level because of its magnificent arrangement between specialized expertise and business learning. CISSP is the most all inclusive perceived accreditation in the data security showcase. Required by the world’s most security-consciuos associations, CISSP е бизнис возење сертификат со кој се гарантира имате длабока специјализирани и административни знаење и искуство за успешно дизајн, изградба, и да се справат со општите безбедноста држење на една организација.

Дефиниција и целта на CISSP е јасно разработена од ISC2, организацијата што ја спроведува Програмата за сертификација CISSP. тие наведуваат

"продавач-неутрален сертификација CISSP е идеален препорачува за оние со докажан длабоко технички и менаџерски надлежност, вештини, Искуство, и кредибилитет за дизајн, инженер, спроведување на, и да управуваат со нивниот вкупен информации програма за безбедност за заштита на организации од растечката софистицирани напади"

Оттука CISSP испит тестови и да се провери знаењето и вештините на лицето и во техничките и менаџерските домени. Во следниот дел ќе се осврнам на разни прашања кои се јавуваат во умот на CISSP аспиранти.

Како можам да го положат CISSP?

Ако имате 5 години искуство на информациската сигурност во кои било две полиња од 8 домени на CISSP и можете да го положат тестот. CISSP опфаќа широк спектар на теми и дека го прави достоен. На 8 домени на CISSP се

 • Безбедност и управување со ризикот
 • Средства за безбедност
 • Инженеринг за безбедност
 • Комуникации и мрежна безбедност
 • Идентитет и пристап за управување со
 • Проценка за безбедност и тестирање
 • Безбедносни операции
 • Софтвер за безбедност на развој

Така, на оф шанси дека имате над 5 години искуство во саканиот полиња, Вие едноставно треба да започне. Сепак CISSP не доаѓа во ниска цена. Многу invetment се бара да присуствуваат на CISSP кампови за обука, CISSP подготовка и купување CISSP учење материјал. CISSP испит само по себе цена $600. Most of the free material accessible on web is from old 10 domain design.

Она што е на CISSP Тест?

A journey is successful if the goals are well defined and understood. Разбирање тест CISSP, што е тоа, како тоа да пробате и колку е тешко тоа навистина може да ви постави на силна база за огромна задача. на долг 6 часа 250 повеќе избор прашања, тестираат вашето знаење, трпение и упорност. Тоа бара многу на студии, пракса тестови, практично искуство и силна концептуални разбирање на CISSP знаење области.

Тестот се состои од повеќе избор прашања со следниве Процентуална застапеност на прашања.

домени Weightage
1. Безбедност и управување со ризикот 16%
2. Средства за безбедност 10%
3. Инженеринг за безбедност 12%
4. Комуникација и мрежна безбедност 12%
5. Идентитет и пристап за управување со 13%
6. Проценка за безбедност и тестирање 11%
7. Безбедносни операции 16%
8. Софтвер за безбедност на развој 10%
Вкупно 100%

учтивост ISC2

 

As you witness the inquiries will be well spread over all spaces and true endeavors must be made to ace every one of the 8 домени. All the questions in CISSP don’t carry equal marks. The value of every question depends on its difficulty level. In addition to these 25 questions are experimental which are included for test purposes. These questions are not rated for calculation of your last score. In any case you can’t separate between these test questions and the evaluated ones.

Како да се подготвите за тестот CISSP

CISSP бара познавање на сите 8 домени споменати погоре. Ќе треба следните четири ресурси за да се подготват за испитот.

 1. книги
 2. видео предавања
 3. CISSP подигање камп или CISSP обуки
 4. пракса тестови

Јас ќе објаснам во секој ресурс во детали

 1. книги

Вашиот избор на книга ќе ви помогне да се утврди обемот и пресвртници на вашите студии. Јас ќе им препорачаат CISSP (ИТЗ)2 Сертифициран Информатички системи за безбедност Professional Службен проучување Водич 7-мото издание. Тоа е една од највисоко оценет книга на Амазон со различни 5 ѕвезда осврти. Книгата е добро напишан и концизен. Дадените информации се до точка и нема дополнителни детали кои не се поврзани со CISSP испит. Книгата е поделена на 21 поглавја кои се куратор да се направи лесно читање и разбирање.

Во прилог на оваа главна книга секогаш можете да се консултирате со дополнителни книги во длабочината на разбирањето на концептите. CISSP Сите-во-едно испит Водич е одлична книга за да оди преку вашите слаби теми. Сепак, детали ориентирани книга треба да се користи само како референца наместо да го користите како една и единствена книга. книги од Ерик Конрад Исто така, ги пофали и високо оценет од страна CISSP тест киднапери.

 1. видео Предавања

A lot of free and paid video lectures that are available in the market. The most effective ones are by Кели Handerhan на Cybrary. Her lectures are brief, to the point and creates the mindset which is very important for passing CISSP test. CISSP ве става во позиција на ризик менаџер, Оттука сите вашите одлуки и избори мора да се базира на тој контекст. The great news is that lectures the are free of cost.

3. CISSP подигање кампови

CISSP market demand has made it an appealing certification which is look for by enormous number of IT security experts. A ton of organizations offer on web and on location CISSP trainings. These CISSP classes give a quick head start for learners and aides in understanding the scope and knowledge areas of CISSP. You can see our comparison at the top of this page for the best CISP training camps accessible.

4. Практика Тестовите за обука CISSP

Successful CISSP test attempt depends on big practice sessions. Пракса прашања треба да се примени на мудар и во форма на мешавина за да се консолидираат идеи за безбедност на информации. Едно објаснување зад ниво CISSP тешко е да се биде висок е дека нема обука прашања пријде вистински прашањето поставено во испит.

Затоа пракса прашања од повеќе извори мора да се користи за да се прошири на искуство тест. Некои од ресурсите кои се користат од страна на мене се

 • Sybex тест банка: Ова доаѓа заедно со книгата и значително се засилува на вредноста. Постојат 20 прашања за секое поглавје, заедно со (4) 250 прашања целосна испити.
 • McGraw Hill пракса испити. Овие CISSP пракса прашања и аудио предавања беа развиени од страна Shon Харис и тим за развој на логичка безбедност. Ние работевме напорно за да се развие сеопфатен сет на прашања и предавање датотеки кои подобро ќе ви подготвиме за CISSP.

*Примерок од секој од изворите е вклучена на крајот

Активен CISSP сертификација

Акредитивен CISSP важи за три години; повеќето носители обнови со поднесување на континуирано професионално образование (ЦПЕ) кредити. Исто така постои и годишна членарина од $85 потребни за одржување на сертификација

CISSP Платите

Истражувањето вели дека најголема концентрација на CISSPs се наоѓа во Вашингтон, Њујорк и Атланта Грузија. Град со највисока просечна плата е Њујорк, доаѓаат во на $ 119.840 / годишно.

CISSP сертификација Концентрациите

Носителите на CISSP сертификати да заработите дополнителни сертификати во областа на специјалитет. Постојат три можности:

 1. Информатички системи за безбедност Professional Архитектура (CISSP-ISSAP). The architect plays a vital role within the information security department with responsibilities that functionally fit between the C-suite and upper managerial level and the implementation of the security program.
 2. Информатички системи за безбедност Professional инженерство (CISSP-CSSLP), напреден сертификат за безбедност на информации, издадена од (ИТЗ)2 кој се фокусира на инженеринг аспекти на безбедноста на информациите. ISSEP е водич за вклучување на безбедноста во проекти, апликации, бизнис процеси, и сите информациски системи.
 3. Менаџмент на информациски системи за безбедност Professional (CISSP-ISSMP), напреден сертификат за безбедност на информации, издадена од (ИТЗ)2 која се фокусира на управување со аспекти на безбедноста на информациите. Еден воспоставува ISSMP, подароци, и управува со програми за безбедност на информации покажувајќи менаџмент и лидерски вештини

 

Пример Sybex Тест Прашања

 1. Што безбедност мааната пренесува информации со пишување на податоци на заеднички простор за складирање, каде што друг процес може да се прочита ?
  1. Тајните времето задржани
  2. buffer overflow
  3. Тајните канал складирање
  4. кука одржување

одговор: C

A covert storage channel conveys information by writing data to a common storage area where another process can read it. Обезбедување на податоци на таков начин се воведува безбедност пропустот кој им овозможува на неовластено корисникот да пристапите до податоците.

 

 1. Генерално политика на приватност е дизајниран за да се заштити она што?
  1. приватноста на корисникот
  2. слобода на јавноста
  3. Интелектуална сопственост
  4. право на компанијата за ревизија

одговор: D

Целта на политика на приватност е да ги информира корисниците каде што do и немаат корист приватноста на заштита на правото компанијата да врши ревизија и следење на активноста на корисникот.

 

Примерок CCCure Quizzer прашање

 1. Жан е внатрешен ревизор кој постојано го користи ревизија дневници на различни мрежни системи извештаите производ. Во е-маил на потпретседател на ИТ, таа нагласува колку е важно е дека соодветни контроли за заштита се стави во место за да се заштитат ревизија логови. За оправданоста наведени подолу, кој е најслабата.
  1. Незаштитен ревизија логови може лесно да бидат променети од страна на натрапник по извршување на кривично дело.
  2. Неодобрени промени за ревизија логови наштети на конзистентност и ефикасност на автоматизирање на известување.
  3. Ревизија логови често содржат чувствителни информации и мора да бидат заштитени.
  4. Во случај на истрага, на ревизијата се логирате незаштитен може да се смета за неприфатлива во судот.

 

одговор: B

Неодобрени промени за ревизија логови, што може негативно да влијае на процесот на автоматизација на известување, не се главната грижа на безбедност. Ревизија логови се заштитени за да се обезбеди интегритетот и доверливоста на логови.

 

Примерок McGraw Hill прашање

 1. Кој е првиот чекор во развојот на DRP(Disaster recovery план)
  1. Идентификувајте ги сите критичните системи и функции на компанијата
  2. Одлучете дали компанијата треба да се изврши прошетка низ, паралелно или симулација тест.
  3. Изведување на БИА(Анализа на Бизнис влијанието врз)
  4. Интервју со претставник од Секторот

 

одговор: C

А БИА вклучува идентификување на критичните системи и функции на компанијата и интервјуирање на претставници од секој оддел. Откако поддршка за управување, ако зацврсти, анализа на бизнис влијание треба да се врши за да се идентификуваат заканите компанијата се соочува и потенцијалните трошоци на овие закана.

 

Топ 3 Best CISSP Студија Материјали

CISSP курсот CISSP ExamPractice надмине SimpliLearn
Цена $499 $399 $599
Пракса Прашања N / A 949 1,250
видео лекции 35+ Часа 23 Часа 32 Часа
Гаранција Ниту еден На пракса испит Софтвер Само 3 Ден Пари-гаранција за враќање на
онлајн пристап 6 Месеци 12 Месеци 180 Дена

 

 

Најдобрите CISSP Онлајн КУРСЕВИ за обука

CISSP онлајн курсеви за обука

Избор на правото курс за обука CISSP е една од најважните одлуки што ќе направи на вашиот пат да стане сертифициран Информатички системи за безбедност Professional на.

Разликата меѓу успешно полагање или не на CISSP испит во голема мера зависи од тоа колку добро вашиот наставни материјали одговара на вашиот стил на учење и распоред. Ќе се потрошат стотици или дури илјадници часови учење, па тоа е од клучно значење да се најде студија водич кој е во право за вас. Со користење на погрешна првично се разбира може да предизвика да се резултат помал и да не ги вашите испит, да ве чини месеци од време студија и дополнителни такси за испити. Здроби е тука да бидете сигурни дека тоа не се случи!

Значи тука е добра вест: ние сме лично истражуван сите онлајн курсеви за најдобар CISSP на пазарот за да се направат работите полесно за вас! Табелата за споредба подолу ќе ви помогне да се утврди кој најдобро одговара на вашите потреби.

 

Best CISSP Certification Training Courses Compared:

CISSP курсеви Најдобар курс CISSP тест првично CISSP проучување Материјали Најдобрите CISSP Преглед разбира Топ CISSP тест првично се разбира
Рангови

#1

#2

#3

#4

#5

Вкупен пласман
ИНТЕРНЕТ CISSP ExamPractice Simplilearn CISSP Дипломиран X CISSP Господар на Проектот CISSP трансцендирање CISSP
ЦЕНА $699 $499
добиете попуст
$2,899 $2,320
Прикажи купони
$489 $391
Прикажи купони
$335 $399
Пракса Прашања 1,000+ 1,250 1,500 1,000 949
Видео лекции 35+ Часа 32 Часа 50+ Часа 10+ Часа 23 Часа
ЦПЕ кредити понудени 32 CPEs 35 CPEs / 30 PDUs 35 CPEs 30 CPEs Ниту еден
ФОРМАТ онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука
ГАРАНЦИЈА Ниту еден 3 Ден Пари-гаранција за враќање на 30 Ден Пари-гаранција за враќање на 30 Ден Пари-гаранција за враќање на На пракса испит Софтвер Само
Бесплатни демо YesMark YesMark YesMark YesMark Пракса испит софтвер демо
Целосна должина пракса испити 10 Квизови YesMark YesMark 1 Комплетна должина испит YesMark
НАПРЕДОК ТРАГАЊЕ YesMark YesMark YesMark YesMark
Мобилни пријателски YesMark YesMark
ТЕЛЕФОН / имеил подршка YesMark Да, Плус разговор во секое време 24/5! YesMark
Онлајн пристап 6 Месеци 6 Месеци 6 Месеци 12 Месеци 12 Месеци
За почеток Започнете сега Започнете сега Започнете сега Започнете сега Започнете сега

Best CISSP Training Courses:

1. CISSP ExamPractice

Сертифициран Информатички системи за безбедност Professional Exam првично училиште

Вкупен пласман:

флексибилни часови: на барање CISSP говорница Камп курс се учи од страна Shon Харис и Дејвид Милер, преку интерактивни лекции наменета за вашите презафатен распоред. Имате опција да ја заврши наставната програма со цел, или повторно да ја посетите лекции обука онолку пати колку што сакате.
Вклучено CPE Кредити: Кога ќе го заврши курсот за ревизија CISSP, исто така ќе имаат завршено 32 CPE кредити кои можат да се насочи кон други барања за вашата лиценца CISSP. Исто така, ќе им се даде потврда на курсот за да се докаже завршувањето на ЦПЕ кредити.
Бесплатни демо: CISSP испит пракса нуди бесплатни демо за вас да пробате на интерактивна настава. Сите што треба да направите е да кликнете на копчето "курс демо" на опис курс страница на CISSP и ќе биде во можност да го пробате неколку лекции.
видео за обука: Овој курс ќе ви нуди одлична можност да се симулираат идните работни околини и играат надвор реалниот живот сценарија со своите незаменлива видео обука со полно работно движење. Со таква обемна опции во овој поглед, ќе бидат подготвени за тест ден во ниеден момент, особено со оглед на големиот квалитетот на наставата што доаѓа со секој се разбира.

Оди на CISSP EXAMPRACTICE

2. SimpliLearn CISSP првично се разбира

Најдобрите првично курсеви CISSP испит

Вкупен пласман:

Пари-гаранција за враќање на: SimpliLearn нуди на своите ученици 3 ден пари гаранција за враќање. Ако не сте задоволни со курсот во рамките на првиот 3 дена од денот на користење може да побара парите назад, се додека вие не сте пристапиле до повеќе од 50% на курсот.
Симулација Испити: Оваа обука ви обезбедува со 5 CISSP Симулација Испити. Секој испит се состои од 250 прашања за вкупно 1,250 онлајн прашања. Испитите се со цел да го симулира вистинскиот CISSP испит и ќе ви овозможи да ги пратите вашиот напредок и вештини во различни области.
ЦПЕ Кредити: CISSP SimpliLearn е се брои кон вашиот 35 Континуирано професионално образование (ЦПЕ) Кредити или 30 Професионален развој единици (PDUs). Оваа обука може да биде одличен начин да се задржи чекор со вашите тековни потреби професионално образование.

ОДАТ НА SIMPLILEARN CISSP

https://youtu.be/LDNr77sgK2Q

 

SAVE 30% – CEH – SimpliLearn купони законик

SimpliLearn, процент попуст, ексклузивни попусти 33 користи и денес
SimpliLearn 39 користи и денес

Земете 30% OFF SimpliLearn CEH Попуст

добие 30% OFF надвор SimpliLearn онлајн во живо учење!

последен пат е користен 33 пред минути
Дата на истекување: Април 28, 2018

SAVE 30% – SimpliLearn купони законик – CISA

SimpliLearn, ексклузивни попусти 38 користи и денес
SimpliLearn 34 користи и денес

Земете 30% OFF SimpliLearn CISA Попуст

добие 30% OFF надвор SimpliLearn Онлајн самостојно учење!

последен пат е користен 59 пред минути
Дата на истекување: Април 28, 2018

SAVE 30% – Crisci – SimpliLearn купони законик

SimpliLearn, ретки продажба, ексклузивни попусти, други 35 користи и денес
SimpliLearn 34 користи и денес

Зачувај 30% SimpliLearn CRISC Попуст

Ексклузивно за претплатници гмечење се 30% OFF надвор SimpliLearn Онлајн самостојно учење!

последен пат е користен 2 пред часа
Дата на истекување: Април 28, 2018

SAVE 30% – CISA – SimpliLearn купони законик

SimpliLearn, ретки продажба, Долар износ Off 39 користи и денес
SimpliLearn 41 користи и денес

Зачувај 30% SimpliLearn CISA онлајн попуст

добие 30% OFF надвор SimpliLearn Онлајн самостојно учење!

последен пат е користен 3 пред часа
Дата на истекување: Април 28, 2018

SAVE 30% – CISSP – SimpliLearn живо учење купони законик

SimpliLearn, ретки продажба, процент попуст 41 користи и денес
SimpliLearn 34 користи и денес

добие 30% Off Simplilearn CISSP сертификација курс за обука

само Lmited време.

последен пат е користен 3 пред часа
Дата на истекување: Април 28, 2018

SAVE 30% – CISM – SimpliLearn купони законик

SimpliLearn, Долар износ Off, длабоки намалувања 33 користи и денес
SimpliLearn 41 користи и денес

Земете 30% OFF SimpliLearn CISM Попуст

добие 30% OFF надвор SimpliLearn Онлајн самостојно учење!

последен пат е користен 3 пред часа
Дата на истекување: Април 28, 2018

 

3. Дипломиран X CISSP Преглед на курсот

Вкупен пласман:

 

Во-длабочината на видео лекции: Со повеќе 330 видео објаснувајќи дека редовно се ажурирани со сите клучни теми во детали никогаш нема да се изгуби. Најдобро од сè нивната платформа е многу мобилни пријателски. Ова ви дава можност да учат на свој време без разлика дали е на плажа, автобус или само дома на каучот.
неспоредлив вредност: GraduateX доаѓа во многу пристапна цена. Додека другите конкуренти чини илјадници тие се помалку од половина, а на нивните студентите солидна 30 ден пари гаранција за враќање. Ако не сте задоволни со курсот во рамките на првиот 30 дена од денот на користење можете да побарате вашите пари назад.
(ИТЗ)2 одобрени & ЦПЕ Кредити: Многу малку CISSP курсеви се всушност одобрени. Ова е голема предност што други предмети не се направи уште понуда. CISSP GraduateX е се брои кон вашиот 35 Континуирано професионално образование (ЦПЕ) кредити. Оваа обука може да биде одличен начин да се задржи чекор со вашите тековни потреби професионално образование.
визуелно искуство: Си оди за да го добиете најдоброто од она што на интернет има да понуди со овој производ, како визуелен приказ на курсот е неверојатно. GraduateX прави одлична работа во презентирање на информации на едноставен начин, но се уште со користење на напредни алатки за дизајн да ви даде токму она што треба да добијат највисоки тест.

ОДАТ НА GRADUATEX CISSP

 

SAVE 20% GraduateX CEH купони законик

GraduateX, Долар износ Off, ексклузивни попусти 38 користи и денес
GraduateX 38 користи и денес

Земете 20% Off GraduateX Certified Ethical Hacking курс за обука

последен пат е користен 37 пред минути
Дата на истекување: Април 28, 2018

SAVE 20% GraduateX CISSP купони законик

GraduateX, Долар износ Off, длабоки намалувања 39 користи и денес
GraduateX 33 користи и денес

Земете 20% Off GraduateX CISSP сертификација курс за обука

последен пат е користен 2 пред часа
Дата на истекување: Април 28, 2018

 

 

4. Господар на Проектот Академија CISSP

Топ CISSP тест првично се разбира

Вкупен пласман:

флексибилни часови: На on-demand CISSP говорница Камп курс се учи од страна на Мухамед Атиф консултант и сертифициран инструктор со повеќе од 20 години искуство. Мохамед има долга листа на сертификати и голем целокупната критика студент.
Вклучено CPE Кредити: Кога ќе го заврши курсот за ревизија CISSP, исто така ќе имаат завршено 30 CPE кредити кои можат да се насочи кон други барања за вашата лиценца CISSP. Исто така, ќе им се даде потврда на курсот за да се докаже завршувањето на ЦПЕ кредити.
Бесплатни демо: Господар на Академијата на проектот CISSP вклучува бесплатна демо за вас да пробате на часови. Сите што треба да направите е да кликнете на копчето "Преглед" на описот курс страница на CISSP и ќе биде во можност да го пробате неколку лекции.
Пари-гаранција за враќање на: МПА нуди на своите ученици 30 ден пари гаранција за враќање. Ако не сте задоволни со курсот во рамките на првиот 30 дена од денот на користење може да побара парите назад, се додека вие не сте пристапиле до повеќе од 50% на курсот.

ОДАТ НА ГОСПОДАРОТ НА ПРОЕКТОТ ACADEMY

5. трансцендирање CISSP

Слободен CISSP испит пракса

Вкупен пласман:

Студент поддршка: Студентите запишани во оваа е-учење разбира, ќе имаат пристап до експерт прашање живо предмет што може да одговори на прашања и да ви помогне на патот да CISSP сертификација. Имајќи експерт достапен е фантастичен функција, како што им овозможува CISSP кандидати да ја добијат корисни и прецизни одговори на нивните прашања.
Содржина на курсот: Можете да добиете повеќе од текот на Transcender учење со комбинирање со нивната пракса испит програма. Комбинирање на 2 делови на овој курс ќе ви дава 23 часови на настава, 949 пракса прашања, и 1,040 Флашкарти да се видат. Програмата за пракса испит е дополнителен $169 и ви овозможува да го прилагодите вашиот искуство преку преземање темпиран испити, изборот на која цели што би сакале да бидат тестирани на, и себе quizzing со Флашкарти.
Бесплатни демо: Тие се толку сигурни во своите пракса испит програма со која тие нудат бесплатни демо од него. Студентите ќе треба да се создаде слободна сметка и да им овозможи на pop-up прозорци во нивните веб прелистувач за да пристапите на демо. Демо им овозможува на учениците да се добие добра идеја за тоа како работат CISSP пракса испити Transcender е. Се разбира дека е-учење нема бесплатна демо, но пракса испит демо треба да ви даде заедничка идеја за тоа како работи на курсот.
Флексибилност: Има повеќе опции студија со долгорочни пристапност прави на Transcender CISSP обука одличен и флексибилен избор за сите видови на ученици.

Оди на трансцендирање CISSP

 


CISSP сертификација Совети & трикови

Постојано менување на сајбер светот на информатичката технологија се зголемува со огромна брзина. Зависноста на владите, бизнис и луѓето на ИТ инфраструктура има направено тоа атрактивна џекпот за криминалците. Цената на сајбер-напади, вандализам и хакирање чинел компании милијарди. Најнови wanna-крик Ransomware нападот веќе се изложи на неколку пропусти.

Важна причина за неуспех на безбедносните мерки што ги осакатува пред однапред закани е неспособност на професионалци безбедноста на информациите. ИТ безбедност вообичаено се смета за работа на професионалци високо технолошки експерт за кодирање, скриптирање, но не со бизнис acumen. Тоа резултираше со напорите кои не се во согласност со бизнис цели и цели.

Неколку сертификати се достапни на пазарот кои акредитира на стручноста на професионалци безбедноста на информациите. На сертификати им помогне на потенцијалните работодавци и пазарот како целина да се провери стручноста на безбедноста на информациите експерт. Во морето на растечката сертификати сертифициран Информатички систем за безбедност Professional (CISSP) се појави како златен стандард, поради неговата одлична усогласување помеѓу техничка експертиза и деловни знаења. CISSP е од најпознатите светски признати сертификати во безбедноста на пазарот на информации. Бара од страна на повеќето организации свесни безбедноста во светот, CISSP е водечки во индустријата акредитивен која се обезбедува да имаат длабоко технички и менаџерски знаења и искуство за ефикасно дизајн, инженер, и управување со целокупната безбедноста држење на една организација.

Дефиниција и целта на CISSP е јасно разработена од ISC2, организацијата што ја спроведува Програмата за сертификација CISSP. тие наведуваат

"продавач-неутрален сертификација CISSP е идеален препорачува за оние со докажан длабоко технички и менаџерски надлежност, вештини, Искуство, и кредибилитет за дизајн, инженер, спроведување на, и да управуваат со нивниот вкупен информации програма за безбедност за заштита на организации од растечката софистицирани напади"

Оттука CISSP испит тестови и да се провери знаењето и вештините на лицето и во техничките и менаџерските домени. Во следниот дел ќе се осврнам на разни прашања кои се јавуваат во умот на CISSP аспиранти.

Како можам да го положат CISSP?

Можете да ако имаш 5 години искуство на информациската сигурност во кои било две полиња од 8 домени на CISSP и да го положат тестот. CISSP опфаќа широк спектар на теми и дека го прави достоен. На 8 домени на CISSP се

 • Безбедност и управување со ризикот
 • Средства за безбедност
 • Инженеринг за безбедност
 • Комуникации и мрежна безбедност
 • Идентитет и пристап за управување со
 • Проценка за безбедност и тестирање
 • Безбедносни операции
 • Софтвер за безбедност на развој

Значи, ако имате повеќе од 5 години искуство во саканиот полиња, Вие само треба да започнете. Сепак CISSP не доаѓа на евтини цена. А значителен износ на инвестиции се бара да присуствуваат CISSP подигање кампови, CISSP обука и купување CISSP учење материјал. CISSP испит само по себе цена $600. Повеќето од слободното материјали достапни на интернет е од стариот 10 шемата на домени.

Она што е на CISSP Тест?

Успешна патување започнува еднаш целта е добро дефинирани и разбрани. Разбирање тест CISSP, што е тоа, како тоа да пробате и колку е тешко тоа навистина може да ви постави на силна база за огромна задача. на долг 6 час 250 тест повеќе избор прашања, тестираат вашето знаење, трпение и упорност. Тоа бара многу на студии, пракса тестови, практично искуство и силна концептуални разбирање на CISSP знаење области.

Тестот се состои од повеќе избор прашања со следниве Процентуална застапеност на прашања.

домени Тежина
1. Безбедност и управување со ризикот 16%
2. Средства за безбедност 10%
3. Инженеринг за безбедност 12%
4. Комуникација и мрежна безбедност 12%
5. Идентитет и пристап за управување со 13%
6. Проценка за безбедност и тестирање 11%
7. Безбедносни операции 16%
8. Софтвер за безбедност на развој 10%
Вкупно 100%

учтивост ISC2

 

Како што сведочи прашањата ќе бидат добро се шири во сите домени и треба да се направат искрени напори да го совладате сите 8 домени. Сите прашања во CISSP не носат еднакви марки. Вредноста на сите прашања се базира на нивото на тежина. Во прилог на ова 25 прашања се експериментални и додаде само за тест цел. Овие прашања не се проценува за пресметување на вашиот конечниот резултат. Сепак не може да се направи разлика помеѓу овие експериментални тест прашања и оценето оние.

Како да се подготвите за тестот CISSP

CISSP бара познавање на сите 8 домени споменати погоре. Ќе треба следните четири ресурси за да се подготват за испитот.

 1. книги
 2. видео предавања
 3. CISSP подигање камп или CISSP обуки
 4. пракса тестови

Јас ќе објаснам во секој ресурс во детали

 1. книги

Вашиот избор на книга ќе ви помогне да се утврди обемот и пресвртници на вашите студии. Јас ќе им препорачаат CISSP (ИТЗ)2 Сертифициран Информатички системи за безбедност Professional Службен проучување Водич 7-мото издание. Тоа е една од највисоко оценет книга на Амазон со различни 5 ѕвезда осврти. Книгата е добро напишан и концизен. Дадените информации се до точка и нема дополнителни детали кои не се поврзани со CISSP испит. Книгата е поделена на 21 поглавја кои се куратор да се направи лесно читање и разбирање.

Во прилог на оваа главна книга секогаш можете да се консултирате со дополнителни книги во длабочината на разбирањето на концептите. CISSP Сите-во-едно испит Водич е одлична книга за да оди преку вашите слаби теми. Сепак, детали ориентирани книга треба да се користи само како референца наместо да го користите како една и единствена книга. книги од Ерик Конрад Исто така, ги пофали и високо оценет од страна CISSP тест киднапери.

 1. видео Предавања

Постојат голем број на бесплатни и платени видео предавања кои се достапни на интернет. Најефективен предавања се предвидени од страна на Кели Handerhan на Cybrary. предавања неа се концизни, до точка и создава начин на размислување дека е многу важно за успешен тест CISSP. CISSP ве става во позиција на ризик менаџер, Оттука сите вашите одлуки и избори мора да се базира на тој контекст. Предавањата се бесплатни.

3. CISSP подигање кампови

побарувачката на пазарот CISSP има направено тоа атрактивна сертификација кој е бараат од страна на голем број на ИТ професионалци за безбедност. Многу компании нудат онлајн и на лице место CISSP обуки. Овие CISSP часови се обезбеди брз шефот на проектот за учениците и им помага значително во разбирање на обемот и знаење области на CISSP. Можете да ја видите споредба нашите на врвот на оваа страница за најдобар CISP подигање кампови достапни.

4. Практика Тестовите за обука CISSP

Успешен обид тест CISSP се базира на обемна пракса сесии. Пракса прашања мора да се користи мудро тема и во микс формат за да се консолидираат концепти за безбедност на информации. Една од причините за ниво CISSP тешко е да се биде висок е дека нема пракса прашања доаѓаат блиску до оригиналниот прашања поставени во испит.

Затоа пракса прашања од повеќе извори мора да се користи за да се прошири на искуство тест. Некои од ресурсите кои се користат од страна на мене се

 • Sybex тест банка: Ова доаѓа заедно со книгата и значително се засилува на вредноста. Постојат 20 прашања за секое поглавје, заедно со (4) 250 прашања целосна испити.
 • McGraw Hill пракса испити. Овие CISSP пракса прашања и аудио предавања беа развиени од страна Shon Харис и тим за развој на логичка безбедност. Ние работевме напорно за да се развие сеопфатен сет на прашања и предавање датотеки кои подобро ќе ви подготвиме за CISSP.

*Примерок од секој од изворите е вклучена на крајот

Активен CISSP сертификација

Акредитивен CISSP важи за три години; повеќето носители обнови со поднесување на континуирано професионално образование (ЦПЕ) кредити. Исто така постои и годишна членарина од $85 потребни за одржување на сертификација

CISSP Платите

Според студијата, највисока населението на CISSPs се наоѓа во Вашингтон, Њујорк и Атланта Грузија. Град со највисока просечна плата е Њујорк, доаѓаат во на $ 119.840 / годишно.

CISSP сертификација Концентрациите

Носителите на CISSP сертификати да заработите дополнителни сертификати во областа на специјалитет. Постојат три можности:

 1. Информатички системи за безбедност Professional Архитектура (CISSP-ISSAP). Архитектот игра клучна улога во рамките на одделот за безбедност на информации со одговорности кои функционално се вклопуваат помеѓу Ц-пакет и горниот дел на раководно ниво и спроведување на програма за безбедност.
 2. Информатички системи за безбедност Professional инженерство (CISSP-CSSLP), напреден сертификат за безбедност на информации, издадена од (ИТЗ)2 кој се фокусира на инженеринг аспекти на безбедноста на информациите. ISSEP е водич за вклучување на безбедноста во проекти, апликации, бизнис процеси, и сите информациски системи.
 3. Менаџмент на информациски системи за безбедност Professional (CISSP-ISSMP), напреден сертификат за безбедност на информации, издадена од (ИТЗ)2 која се фокусира на управување со аспекти на безбедноста на информациите. Еден воспоставува ISSMP, подароци, и управува со програми за безбедност на информации покажувајќи менаџмент и лидерски вештини

 

Пример Sybex Тест Прашања

 1. Што безбедност мааната пренесува информации со пишување на податоци на заеднички простор за складирање, каде што друг процес може да се прочита ?
  1. Тајните времето задржани
  2. buffer overflow
  3. Тајните канал складирање
  4. кука одржување

одговор: C

A covert storage channel conveys information by writing data to a common storage area where another process can read it. Обезбедување на податоци на таков начин се воведува безбедност пропустот кој им овозможува на неовластено корисникот да пристапите до податоците.

 

 1. Генерално политика на приватност е дизајниран за да се заштити она што?
  1. приватноста на корисникот
  2. слобода на јавноста
  3. Интелектуална сопственост
  4. право на компанијата за ревизија

одговор: D

Целта на политика на приватност е да ги информира корисниците каде што do и немаат корист приватноста на заштита на правото компанијата да врши ревизија и следење на активноста на корисникот.

 

Примерок CCCure Quizzer прашање

 1. Жан е внатрешен ревизор кој постојано го користи ревизија дневници на различни мрежни системи извештаите производ. Во е-маил на потпретседател на ИТ, таа нагласува колку е важно е дека соодветни контроли за заштита се стави во место за да се заштитат ревизија логови. За оправданоста наведени подолу, кој е најслабата.
  1. Незаштитен ревизија логови може лесно да бидат променети од страна на натрапник по извршување на кривично дело.
  2. Неодобрени промени за ревизија логови наштети на конзистентност и ефикасност на автоматизирање на известување.
  3. Ревизија логови често содржат чувствителни информации и мора да бидат заштитени.
  4. Во случај на истрага, на ревизијата се логирате незаштитен може да се смета за неприфатлива во судот.

 

одговор: B

Неодобрени промени за ревизија логови, што може негативно да влијае на процесот на автоматизација на известување, не се главната грижа на безбедност. Ревизија логови се заштитени за да се обезбеди интегритетот и доверливоста на логови.

 

Примерок McGraw Hill прашање

 1. Кој е првиот чекор во развојот на DRP(Disaster recovery план)
  1. Идентификувајте ги сите критичните системи и функции на компанијата
  2. Одлучете дали компанијата треба да се изврши прошетка низ, паралелно или симулација тест.
  3. Изведување на БИА(Анализа на Бизнис влијанието врз)
  4. Интервју со претставник од Секторот

 

одговор: C

А БИА вклучува идентификување на критичните системи и функции на компанијата и интервјуирање на претставници од секој оддел. Откако поддршка за управување, ако зацврсти, анализа на бизнис влијание треба да се врши за да се идентификуваат заканите компанијата се соочува и потенцијалните трошоци на овие закана.

 

Топ 3 CISSP Онлајн курсеви за обука

CISSP курсот CISSP ExamPractice надмине SimpliLearn
Цена $499 $399 $599
Пракса Прашања N / A 949 1,250
видео лекции 35+ Часа 23 Часа 32 Часа
Гаранција Ниту еден На пракса испит Софтвер Само 3 Ден Пари-гаранција за враќање на
онлајн пристап 6 Месеци 12 Месеци 180 Дена