CISM сертификација

Сертификација CISM

На CISM или сертифициран за информатичка безбедност менаџер за сертификација е еден од најпрестижните ингеренциите за менаџери безбедноста на информациите и се заработени повеќе од 27,000 професионалци низ целиот свет.

Со признанија, како што се на листата, како на највисоко платени сертификација од Сертификација списание, и оние кои се наведени како еден од најпознатите погледна за сертификати во Велика Британија, Австралија и САД, на CISM е-мора да има за проширување на својата кариера во управување со безбедност на информации. Ако планирате да го полагаат испитот, следниве информации ќе ви помогне на вашиот пат.

CISM сертификација Барања

Барања за сертификација CISM се вклучат најмалку пет години работно искуство во безбедноста на информациите, најмалку две години работно искуство како менаџер на безбедноста на информациите, и, се разбира положен испит на CISM. Вие може да ја замени две години од општ работно искуство со CISA, CISSP сертификација, или пост-дипломски студии по безбедноста на информациите или други поврзани поле.

Можете исто така ќе треба да се согласат да и се во согласност со Кодексот на професионална етика на ISACA и континуирана едукација Политика на CISM. Можете да изберете да го полагаат тестот пред завршувањето на вашите најмалку пет години работно искуство, но вие не може да се постигне сертификација додека не го пополните работно искуство.

CISM сертификација Цена

CISM трошоците за сертификација се разликуваат во зависност од тоа дали или не сте член на ISACA и како имате намера да се регистрирате. Во прилог на такса сертификација на $50, можете да очекувате да платат помеѓу $625 и $750 за било кој онлајн такса за регистрација или факс или поштенски такса за регистрација за испит. Можете да се приклучите на ISACA за големи попусти на било кој од овие цени. Постои $50 надоместок за правење на промени во вашата регистрирана испит и $100 Таксата за обработка на враќање на средствата.

Курсеви за безбедност на информации

Постојат голем број на курсеви за безбедност на информации можете да изберете да се земе да се подготви себе си за CISM испит, а некои дури и брои кон вашиот CISM работно искуство. CISA и CISSP сертификати може да се сменил за максимум две години работно искуство.

Општи информации безбедносни сертификати или завршување на програмата за управување со безбедност на информации во институција со користење на модел на наставен план може да се користи како замена за една година работно искуство. Вие исто така може да учат за управување со безбедност на информации на различни универзитети за подобрување на вашето знаење за подобрување на вашиот Предавање резултат.

CISM Онлајн обука

Додека ISACA нуди голем број на курсеви преглед и обука, исто така можете да се бараат алтернативни обука на интернет да се четка на вашите вештини, дознаете повеќе за испит, и подобро да се подготви себе си за да го положат тестот. Можете да се подготви себе си со онлајн курсеви се предвидени од страна на ISACA или се користи не-ISACA материјал со цел да се подобри вашите шанси за добивање на резултат донесување и помогне со организирање на студиски.

CISM пракса Прашања

Откако ќе се регистрирате за сертификација на CISM, можете да пристапите до голем број на материјали за обука и студија водичи директно од ISACA, но никој не се бесплатно. Овие официјални материјали за обука кои се идеални за подготовка себе за сертификација, но постојат голем број на други опции.

На ISACA, исто така, обезбедува прирачници со разгледување на прашања и примери за прашања со одговори и објаснувања,. Овие CISM книги се ажурираат секоја година, но обично вклучуваат 815 повеќе избор прашања подредени по пракса домени со целосен примерок за тестирање на 200 случаен прашања. Преглед прирачници се исто така достапни со информации што ви треба да помине на испит наместо прашања. Дополнителни дополнителен материјал е исто така достапни за секоја книга.

Преглед курсеви се предвидени од страна на ISACA се одржуваат во целиот свет и се разликуваат по должина, студиски материјал и трошоци. Три дневни курсеви преглед наменети интензивно да ви се подготват за испитот се достапни само пред еден од испити, но вие исто така може да потрае повеќе широки анализи или пократко оние во зависност од вашиот буџет и потреби. Повеќето предмети преглед од ISASCA чини најмалку $250 за не-членови, и обично максимум $1,500.

На ISACA, исто така, нуди бесплатен самопроценка испит со 50 прашања, што ќе ви овозможи да ги тестираат вашите подготвеност за вистинскиот испит.

На CISM испит и CISM испит Датуми

Можете да се регистрирате за CISM испит на веб-сајтот ISACA, каде што ќе плаќаат разни давачки врз основа на образецот на вашата регистрација и колку блиску е до испит. Две до три недели пред испит, ќе добиете листа на прием билет кога ќе треба да се појави, она што треба да се донесе, и распоред за денот. Мора да донесат слика проект и вашиот приеми билет. Важно е да се појавиш најмалку 30 минути пред почетокот на испитот, што се врати во близина на ова време.

Што се однесува до испит датуми, на CISM испит е достапна двапати годишно во јуни и декември. Тестот себе трае четири часа и се состои од 200 Вкупно прашања, кои ви даваат нешто повеќе од една минута по прашањето. Ќе добиете 4 поени од прашање и треба минимум Предавање резултат на 450, или приближно 113 точни прашања. Совршен резултат на 800 се бара да правилно да одговориме на сите 200 прашања. Ќе добиете вашиот резултат во пошта пет недели по завршувањето на испитот. Откако ќе помине и да има вашиот резултат, можете да ја поднесете вашата апликација CISM да се добие вашиот сертификат.

CISM апликација

Откако ќе го вашиот CISM испит резултати, можете да аплицирате за сертификација на CISM со симнување и печатење на апликација од веб страната на ISACA. Можете исто така треба да достави доказ за пет години работно искуство на работа, со потпишана потврда од вашата работодавците. Откако ќе го пошта во, ISACA разгледува вашата апликација и, под услов да се квалификува, издава на вашиот сертификат. Ќе мора да плаќаат такса за молба на $50 пред да пошта во.

Како да се помине на CISM испит

Со само 50-60% стапка прв пат помине , важно е да се учат и да научат од прашањата за CISM пред да го полагаат испитот. Организирани студија е важно за полагање на испит, но во зависност од вашите учење вештини и сегашниот блискост со тест прашања, кои може да се процени со преземање на тестот за оценување ISACA, може да се пријде проучување на различни начини.

Ако сте во близина или во близина на резултатот една минлива, учење со користење предвидено книги на ISACA може да бидат корисни. Вие исто така може да избере да се земе една од достапните курсеви преглед. Ако се борат со материјалот за испитување, можете да изберете подготвителен курс за трети лица за да се обезбеди дека сте запознаени со материјата и подготвен да помине.

На CISM не бара од вас да учат пред да се појави, но важно е дека ќе го стори тоа, со цел да се осигура дека ќе го положат. Со низок процент прв пат поминува, проучување, подготовка себе за ментално притисокот на тест, и правејќи се дека не сте го направиле и на неколку пракса испити прво ти овозможува да поминуваат со најдобар резултат.


Најдобрите Попусти CISM Преглед на курсот & споредбите

CISM КУРСЕВИ Најдобриот курс CISA првично Нов CISM испит првично се разбира Топ CISM испит првично се разбира Слободен наставни материјали CISM
Рангови

#1

#2

#3

#4

ОПШТА РЕЈТИНГ
ИНТЕРНЕТ CISM SuperReview Simplilearn CISM CISM ExamPractice CISM CAREER ACADEMY
ЦЕНА $665 $499
добијат купони
$599 $449
добијат купони
$599 $499
добиете попуст
$495
ПРАКТИКА ПРАШАЊА 600 88 N / A N / A
ПРАКТИКА ИСПИТИ 52 65 Квизови 5 Квизови 4 Квизови
ВИДЕО ЛЕКЦИИ 590 Раскажано Екрани 16 Часа 14 Часа 15 Часа на видео предавања
ЦПЕ КРЕДИТИ 40 CPEs по завршувањето 16 понудени CPE е Ниту еден Ниту еден
ФОРМАТ онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Авто-интензивна или во живо
онлајн, Само-интензивна обука онлајн, Само-интензивна обука
ГАРАНЦИЈА 6 Месец Продолжување
Ако не го положат
7 Ден Пари-гаранција за враќање на Ниту еден 7 Ден Пари-гаранција за враќање на
БЕСПЛАТНО ДЕМО YesMark YesMark YesMark YesMark
НАПРЕДОК ТРАГАЊЕ YesMark YesMark YesMark YesMark
MOBILE ПРИЈАТЕЛСКИ YesMark Само Андроид YesMark IOS
ИНСТРУКТОР ПОДДРШКА YesMark YesMark YesMark Менторска поддршка
ONLINE ПРИСТАП 180 Дена 180 Дена 180 Дена 30 Дена
За почеток Започнете сега Започнете сега Започнете сега Започнете сега